Απαράδεκτες οι συνθήκες σχολικής στέγης στο Φίλυρο

Απαράδεκτες οι συνθήκες σχολικής στέγης στο Φίλυρο

Αρ. Πρωτ. 11348/10.06.2010

Προς Υπουργούς:

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

                                                  

Τραγική είναι η κατάσταση της σχολικής στέγης στο Φίλυρο, καθώς η έλλειψη της, οδηγεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε συνεχείς κινητοποιήσεις. Τα 460 παιδιά των δυο δημοτικών σχολείων συστεγάζονται σε κτίριο χωρητικότητας 300 μαθητών. Η δημιουργία νέου σχολείου είναι επιτακτική ανάγκη. Κοντέινερ, προκάτ, γυψοσανίδες, υπεράριθμα τμήματα, έλλειψη αιθουσών, συνθέτουν την εικόνα που επικρατεί για την σχολική στέγη στο Φίλυρο. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν μετατραπεί σε αίθουσες με την χρήση γυψοσανίδων.

Οι συνθήκες, όμως, είναι απαράδεκτες όσον αφορά την υγιεινή, καθώς οι αίθουσες διδασκαλίας βρίσκονται δίπλα στις τουαλέτες. Ο χώρος είναι περιορισμένος όσον αφορά και το προαύλιο, που είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε αίθουσες κλουβιά, με κίνδυνο ακόμη και την σωματική τους ακεραιότητα. Τα προβλήματα κατά την εκπαιδευτική διαδικασία είναι αρκετά και οι ανάγκες επιτάσσουν την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος και την ανέγερση νέων σχολικών  μονάδων στο Φίλυρο, μία διαρκώς αναπτυσσόμενη οικιστικά περιοχή - προάστιο της Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα σχολικής στέγης που υπάρχει στο Φίλυρο;

Απαντήσεις Υπουργείων